top of page
wrapper_site.gif

Wat is HypnoBirthing?

kindenbuik.png
Wat zijn de voordelen?

Voor de moeder

  • Vol zelfvertrouwen bevallen

  • In totale ontspanning bevallen

  • Anders om kunnen gaan met pijn

 

Voor de vader

  • Optimaal je partner kunnen ondersteunen

  • Vertrouwen hebben in jullie bevalling

  • Goed geïnformeerd zijn

 

Voor de baby

  • Rustige geboorte

  • Minder tot weinig stress

  • Ontspannen kindje

  • Betere binding moeder-baby-vader

Dat lijkt mij wel wat!

Wil je je aanmelden voor onze HypnoBirthing cursus, meld je dan aan via onderstaande button.

HypnoBirthing is een programma van diepe ontspanning, gecombineerd met onderwijs waardoor jij als a.s. moeder de kunst van het geboorteproces begrijpt zodat je in staat bent je baby op een veilige en zachte manier geboren te laten worden.


HypnoBirthing is gebaseerd op de filosofie dat heftige pijn geen deel hoeft te zijn van de geboorte van een baby, mits er geen angst en bijzondere medische omstandigheden zijn. Alle baby’s zouden in een sfeer van rust en blijdschap geboren moeten worden. Wanneer je fysiek, mentaal en spiritueel goed voorbereid bent op de geboorte, zal jij je kindje op een rustige en comfortabele het levenslicht kunnen laten zien.

 

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus voor a.s. ouders, dus voor jou én je partner. 5 Bijeenkomsten om je samen voor te bereiden op de komst van jullie baby. Je partner leert o.a. hoe hij jou bij de geboorte kan ondersteunen.

Wat is het bijzondere in HypnoBirthing?

Iedereen kent het gegeven dat je een film kijkt en niet hoort wat er om je heen gebeurt. Je kunt een boek lezen zonder enig idee te hebben wat er verder in de kamer gebeurt.


Je bent dan in een diepe staat van ontspanning, dit kun je ook hypnose noemen. Iedere vorm van hypnose doe je zelf en heet dan ook zelfhypnose, je houdt zelf de regie over je gedachten en lichaam.
Hoe meer je oefent, hoe dieper je in deze ontspanning kunt gaan. Je laat je bij de geboorte niet meer afleiden door mensen of dingen om je heen. Je kunt goed bij jezelf blijven, hierdoor verloopt het geboorteproces soepeler. En je hebt vertrouwen in jezelf en blijft daardoor flexibel als er zich plotseling veranderingen in je bevalling voordoen.


Door HypnoBirthing ga je nadenken wat je echt wilt tijdens je bevalling. Dit is van essentieel belang, want alles wat er in je hoofd gebeurt heeft zijn uitwerking op je lichaam! Belangrijk is om jezelf en je baby positief te benaderen! Only happy birthstories, my baby is listening!

bottom of page